0512 511942
Bibliotheek op school

Bibliotheek op school

Lezen, lezen en lezen

Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen en jongeren of ze lezen of niet. Want lezen is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school. Wie goed leest en verhalende en informatieve teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Gaat het alleen om kennis? Nee, verhalen en gedichten helpen ook om beter in te kunnen leven en om meer begrip te hebben voor anderen.

Meer lezen, beter in taal!

Ook voor lezen geldt: oefening baart kunst. Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen, gaan daardoor steeds beter lezen en blijven lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven.

Bibliotheek op school

Samen met de collega's van Het Mozaïek en de bibliotheek hebben we onze "eigen" boekenuitleen. Dagelijks kunnen kinderen hun boeken inleveren en nieuwe halen. Op vaste tijden is daarbij ook ondersteuning van boekenmoeders aanwezig en eenmaal per week helpt een deskundige lees/mediaconsulente, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.

Bibliotheek op school